ÇANAKKALE / ÇAN - Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu

Mrt

OKULUMUZ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAV TAKVİMİ ALTTA YER ALMAKTADIR.

UYGULANACAK SINAVLARDA, TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

Mrt

HAYALİNDEKİ SEN CV YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ALTTA YER ALMAKTADIR.

Mrt

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU ALTTA YER ALMAKTADIR.

Mrt

Ortak Sınavlarda Açık Uçlu Soru Dönemi Öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla 26-27 Mart'ta yapılacak ülke geneli ortak sınavlarda ilk kez öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak. http://meb.ai/DJo1TK

Mrt

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal. Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal!

Mrt

İkinci Dönem Ortak Sınavlar Kılavuzu Yayımlandı 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde ülke genelinde yapılacak açık uçlu ve kısa cevaplı ortak sınavlar kılavuzunda uygulanacak esaslar belirtildi.     1 Mart 2024 15:08 MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem birinci yazılı sınavlar kılavuzunda, ortak sınavlarda uygulanacak esaslar yer alıyor.   Buna göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı; 6. sınıf ve 9. sınıf matematik dersleri için de 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak yapılacak.   Türkçe dersi 6. sınıf yazılı sınavında çoktan seçmeli sorularla birlikte açık uçlu ve kısa cevaplı; 6. sınıf matematik, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik derslerinin yazılı sınavlarında ise açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak.   Kılavuz için tıklayınız.

Mrt

Bursluluk Sınavı (İOKBS) ; ️Son Başvuru Tarihi:01 Mart 2024 Başvuru için ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 111.600,00 TL 'yi geçmemesi gerekiyor. Başvurular öğrenci velisi tarafından, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılacaktır.

Mrt

İkinci Dönem Ortak Yazılı Sınavlara Yönelik Örnek “Konu Soru Dağılım Tabloları” Yayımlandı.

Mrt

RESMÎ ORTAOKULLAR VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN “SIRADAKİ ASTRONOT BEN OLMALIYIM, O İŞ BENDE!” KONULU KOMPOZİSYON VE RESMÎ İLKOKULLAR ARASI “TÜRKİYE’NİN İNSANLI İLK UZAY YOLCULUĞU” KONULU RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ALTTA YER ALMAKTADIR.

Mrt

21 Mart Ormancılık Günü etkinliği için Orman Sevgisi konulu resim ve şiir yarışması şartnamesi altta yer almaktadır.

Mrt

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 104. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENLERİ KAPSAMINDA RESMÎ İLKOKULLAR ARASI RESİM; RESMÎ ORTAOKUL VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ALTTA YER ALMAKTADIR.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği veya eğitim müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecek ve sınavda özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti verilecek.

5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrenciler ile hazırlık sınıfı öğrencilerine 80 soru sorulacak

Ock

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 24.11.2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” her yıl T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilmektedir.

Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını artırmak amaçlanmaktadır.