ÇANAKKALE / ÇAN - Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu

Mrt

Bugün okulumuzda bölgemizin en genç, popüler müzik grubu, ortaokul öğrencilerinin kurduğu ve şefliğini Özgür Kılıçal'ın yaptığı "Mart" isimli müzik grubunun konseri gerçekleşti. Değerli öğretmenimiz Özgür Kılıçal'a ve değerli öğrencilerine, okulumuz ve öğrencilerimiz adına, bu güzel etkinlik için teşekkür ederiz. ‍️‍

Mrt

Bakanlığımız tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Mrt

Okulumuzda 19 Ocak 2024 Cuma günü düzenlenen tören ile öğrencilerimiz karnelerini aldılar ve yarı yıl tatiline girdiler.

19 Ocak 2024 Cuma günü tatile giren öğrencilerimiz 5 Şubat 2024 Pazartesi günü ders başı yapacaklar.

Karnelerini alarak yarı yıl tatiline giren öğrencilerimizi ve özverili çalışmalarıyla dönemi sağlıklı ve başarılı bir şekilde tamamlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, herkese sağlıklı ve huzurlu bir tatil diliyoruz.

Ock

Tiyatro topluma sağlıklı ve faydalı bireyler kazandırırOlaylara farklı açılardan bakabilme becerisi kazandırır. İşbirliği ve dayanışmayı öğretir. Estetik algıyı geliştirir ve sanata olan ilgiyi arttırır. Çocuğun duygusal gerginliklerden uzaklaşmasına ve bireysel sorunlarına çözüm üretmesine yardımcı olur.

Bu gibi daha nice faydası olan tiyatro için öğrencilerimize eğitim verilmeye başlandı. Tiyatro eğitmeni Abdurrahman TUTAR'ın verdiği eğitimlere katılan öğrencilerimiz yıl sonu için, gösteri hazırlıklarına şimdiden başladılar.

Ock

HALK EĞİTİM MERKEZİ BÜNYESİNDE AÇILAN FUTBOL OKULUNA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZE BELGELERİ VERİLDİ.

Ock

Her yıl 12-18 Aralık tarihlerini kapsayan hafta, okullarda Yerli Malı Haftası olarak kutlanır. Yerli Malı Haftası ülkemize özgüdür. Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde toplumda yerli malı kullanmanın yanı sıra, tasarruf bilincinin de aşılanması amaçlanır. Bu kapsamda okulumuzda kutlamalar yapıldı.

Ock

OKULUMUZDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN DEPREM TATBİKATI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ.

Ock

OKULUMUZ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ ABDÜLKERİM ORTA VE ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI, İLKOKULUMUZUN ÇOK AMAÇLI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ. ÖĞRETMENLERİMİZ BU ANLAMLI GÜNÜ, BİRLİKTE YEDİKLERİ YEMEK İLE KUTLADILAR.